DEGUPJANTUNG

Mar 21, 2011

cikgu, jip tu apa??


Assalamualaikum (^_^)

walaupun picture ni blur, tapi aku suka..



Hari ini first day aku jalani PBS. Owhh lupa, korang mesti tak tahu kan PBS tu apa.. okay2 takpe meh sini aku terangkan sikit..

PBS merupakan akronim kepada Pengalaman Berasaskan Sekolah. Program ni perlu djalani oleh guru pelatih PISMP Semester 1,2,3 dan 4. Program ini bertujuan memberi pendedahan kepada guru pelatih berkenaan pengurusan dan pentadbiran sekolah selain mendapat gambaran awal sesi P&P di sekolah.

Erkk giler skema ayat aku kan? hahaha


pra sekolah


Alhamdulillah, sempoi je sekolah ni. Taklah strict sangat pasal pakaian. Maka, aku nak pakai kasut biasa je esok. Malas nak pakai high heel. Penat kaki aku.. adehh..


wearing this today ..


Tadi ada relief kelas 1 Dedikasi. Wahh sangat seronok hokey!! They all respect me and treat me as their own teacher. (pehal aku speaking ni??)



bergambar kenang-kenangan after class

Sebelum ni, aku buat PBS dekat sekolah kampung, murid2 excited jumpa cikgu baru so diorang treat kita macam akak2 diorang je. Macam2 yang diorang tanya termasuklah hal peribadi. Tapi, budak2 bandar ni lain. Diorang cool, sweet and relax. Seriously aku seronok mengajar diorang tadi..siap main lukis2 lagi.hahaha

(Takde niat nak burukkan budak kampung, cuma nak tunjuk perbezaan)

Opss yang tak best nyer, ada cikgu nak rapat2 lah.. adoii lemah aku! Sudahnya, kalau terserempak dengan dia, aku buat tak tahu. Sori ye..kontroversi nanti siapa nak jawab??


Sekian, tengs for reading this entry..wassalam..(^_~)



Ilham dari hati : Penat balik sekolah tapi sempat menapak ke Jalan TAR tadi. hehehe

1 comment: